Home > Blog > Denuntatorii, mai periculosi decat rusii

Denuntatorii, mai periculosi decat rusii

Soarta alegerilor parlamentare din Romania se joaca mai mult in puscarie si la poarta ei, decat pe agenda cetateanului sau la frontierele tarii.

Denuntatorii varsa lava… Lava se scurge pe versantii partidelor. Pentru multi dintre protagonistii acestor alegeri, amenintatea nu vine de la rusi, de la Trump sau imigranti. Pericolul tot DNA se numeste. Ce perspective electorale sa abordeze sefii de partide, cand, de dupa gratii,  denuntatori marcanti ii tin in sah? Dosare noi se disjung din dosare vechi, creste stresul, creste si colesterolul. Cui sa-i mai stea mintea la electorat? Asa ca in locul greilor stresati, sunt scosi la inaintare tineri odihniti.

Intre serviciu, un concert, un film… e greu sa faca pe convingatorii la tv. Mai ales ca nici ei nu inteleg prea multe. Nici macar Autoritatea Electorala Permanenta, institutia care supravegheaza si pecetluieste procesul electoral, n-a scapat de acuzatii de coruptie. Sefa acestei Autoritati, fosta pedelista, actualmente independenta, e implicata intr-un dosar greu, cu trafic de influenta  spalare de bani, softuri, etc. In timp ce Europa se gandeste tot mai serios la o forma de aparare comuna, politicienii din Romania apara casatoria dintre barbati si femei, de parca ar fi in pericol…

Tot pe lista pericolelor care mobilizeaza clasa politica in campanie, se numara si teama ca Victor sa nu  copieze temele si Liviu sa nu le fure  sandwich-ul copiilor. Daca rezolvam si asta, respiram usurati!

Similar Articles

Leave a Reply

Top