Home > Blog > Cum sa eviti incendierea moralului

Cum sa eviti incendierea moralului

incendierea moralului Laura Chiriac

Bilantul de sfarsit de an e un fel de torpila a stimei de sine. De la cele mai nevinovate (sport, plimbatul cainelui, vacante) pana la cele grele (familie, slujba, sanatate), ne gasim restante la toate examenele. In lumina jucausa a globuletelor din brad, ne apuca invinovatirea. Daca bilantul e udat cu un pahar de vin, incepe autoflagelarea. Si cum nu prea au loc prietenii in bilantul personal, te cuprinde o stare de insingurare…

Degeaba incerci sa inveti din greselile altora. Tot erorile tale iti vor fortifica instinctul de conservare (poate…).  E amuzant ca in fiecare an cautam piatra filosofala… Si de fiecare data abandonam idei. Parasim proiecte. Renuntam la oameni. Rectific. Renuntam la ceea ce am vazut bun in oameni. In coaching exista o  tripleta faimoasa: evaluare-decizie-actiune. De dragul parcurgerii acestor etape, un bilant e necesar.

Dar pentru asta e nevoie de realism, claritate si indulgenta. Pana la urma, greselile raman in spate, in arhitectura anului trecut. La fel si oamenii care ne-au stimulat erorile. De la an la an, ramanem noi cu noi. Si cu dorul de noi, asa cum ne vedeam prin ochii altora. Si cu dorinta sa ne vedem mai bine in ochii celor care vor mai aparea in viata noastra. In rest… toate trec.

Similar Articles

Leave a Reply

Top